https://usercontent.one/wp/www.woanderlust.nl/wp-content/uploads/2019/01/logo_dark.png” alt=”” width=”156″ height=”46″ />

Every brand we build, & every interaction we create must not only look beautiful, but has to feel and function beautifully, too.

Visit Us:
27 Division St, New York, NY 10002, USA

Mail Us:
colibro@mail.com

Phone Us:
507-452-1254

interieuradvies voor thuis

Stijlboek La Dolce Vita

Mijn opdrachtgeefster gaat verhuizen van een sfeervol jaren '30 huis naar een huis dat op dit moment wordt gebouwd. Doordat ze kleiner gaat wonen en doordat de sfeer van de woning totaal anders is, wordt de nieuwe woning helemaal opnieuw ingericht. De uitdaging zit 'm er vooral in om van de 'zielloze' nieuwbouwwoning een echt thuis te maken.

Opdrachtgever
Particulier
Discipline
Interieuradvies
Uitwerking
Stijlboek
Datum
Mei 2018

01. De opdracht

De nieuwe woning is een ruime stadswoning met maar liefst vijf woonlagen. De gehele woning moet worden ingericht op zo’n manier dat elke ruimte volledig tot zijn recht komt en zodat er samenhang ontstaat. Zodat het aanvoelt als een woning en niet als een verzameling van losse ruimtes.

Op dit moment is de bouw nog niet gestart en is het vooral van belang om de stijl (het concept) te bepalen. Zodat we dit als uitgangspunt kunnen gebruiken voor de verdere uitwerking van de verschillende elementen. Al dan niet in samenwerking met bijvoorbeeld de keuken- en badkamerspecialist.

Precies wat ik bedoel, maar dan beter. Dit had ik zelf niet kunnen bedenken

- Yvonne

02. De oplossing

In opdracht van Yvonne heb ik een stijlboek uitgewerkt. Dit boek bevat de basis voor de totale inrichting en moodboards van verschillende ruimtes. Op basis van de input ben ik gekomen tot het thema ‘La Dolce Vita’. Een plek waar je thuisvoelt en tot rust kunt komen door het gebruik van eerlijke en kwalitatieve materialen. Maar ook een plek waar de deur altijd openstaat voor familie en vrienden, met een eettafel waar iedereen kan aanschuiven. Kortom een plek waar het goed leven is.

De stijl is vrijelijk geïnspireerd op de mediterrane levensstijl. Kleuren zoals je deze alleen in Zuid-Europa tegenkomt, een familiekeuken waar een Italiaanse mama jaloers op is en een badkamer die je gerust je prive-hammam kunt noemen. Uiteraard worden al deze ingrediënten gemixt een eigentijdse woning die perfect in de Nederlandse omgeving past.