Mark woont al een paar jaar in Leiden, waar hij naartoe is verhuisd voor zijn drukke baan in de omgeving van Schiphol. Na een paar jaar een woning gehuurd te hebben is het nu tijd voor Mark zijn eerste eigen huis. Hoewel Mark door zijn werk weinig thuis is, wil hij graag een fijne plek om thuis te komen. Een plek waar zijn liefde voor kunst tot zijn recht kan komen, waar hij vrienden kan ontvangen en waar hij heerlijk kan ontstpannen.

Opdrachtgever
Particulier
Disicpline
Interieurontwerp
Uitwerking
Basis interieurplan
Datum
December 2016

01. De opdracht

Dit huis is Mark zijn eerste koophuis. En hoewel hij beseft dat dit zeker niet zijn laatste huis zal zijn, wil hij graag investeren in de inrichting van het huis, zodat het voor hem een prettige omgeving is om in te wonen. Mark is vrijgezel en hij wil dan ook een plek die naadloos aansluit op zijn behoeftes. 

Mark heeft persoonlijkheid en dat wil hij ook terug zien in zijn huis. Er moet voldoende ruimte zijn voor zijn kunst (aan de muur) en de inrichting moet een mengeling zijn van eigentijds en tijdloos. Denk aan desingklassiekers en ruimte voor jong en aanstormend talen.

Ik wil graag dat mijn huis persoonlijkheid uitstraalt

- Mark

02. De oplossing

Door te werken met een neutrale basis van grijs en vergrijsd groen in combinatie met warme materialen zoals hout en leer creëren we een tijdloze en toch eigentijdse woning waarin voldoende ruimte is voor eigenheid. De muren blijven rustig zodat hier de kunstcollectie tentoongesteld kan worden en op de kasten is voldoende ruimte om de trofeeen van vele reizen te exposeren.

Hoewel het oorspronkelijk plan was om met een volledig nieuw interieur te starten is er uiteindelijk gekozen om te investeren in een aantal duurzame items en het huis verder te vullen met een deel van het eigen meubilair. Hierdoor ontstaat er een spannende combinatie tussen oud en nieuw.