horeca/Interieurdesign voor bedrijven

Inrichting en huisstijl voor NOY steaks & sushi

Rutger heeft een goedlopend afhaalrestaurant in Voorburg.  Hij wil echter graag de ruimte die hij bezit beter benutten en inzetten als restaurant. In het restaurant wil hij een select aanbod van sushi en steaks serveren. Men komt hier echt om even uit te gaan, voor de snelle hap kan men het huidige menu blijven afhalen. 

Opdrachtgever
NOY steaks & sushi
Disicpline
Merkbeleving
Uitwerking
Interieurontwerp & Huisstijl
Datum
Mei 2017

Rutger heeft een vrij grote ruimte tot zijn beschikking waar hij een restaurant kan maken om ongeveer 40 gasten per shift kwijt te kunnen. De ruimte is nu alleen een grote zaal en moet dus aangepast worden zodat het de uitstraling van een gezellig restaurant krijgt. 

Hierbij is het belangrijk dat de link naar Japan zichtbaar is, maar zonder dat het overheersend wordt. Hoewel de gerechten zijn geinspireerd op de Japanse keuken is Rutger zelf Hagenaar en geeft hij zijn eigen twist aan de gerechten. Daarnaast moet het restaurant een hippe uitstraling hebben, hij richt zich vooral op jonge tweeverdieners.

Heel gaaf hoe het ontwerp op een subtiele manier Japan uitstraalt en toch helemaal van hier en van deze tijd is.

- Rutger

02. De oplossing

Voor dit ontwerp heb ik mij letterlijk laten inspireren in Japan. Toevalligerwijs stond er een reis naar het land van de rijzende zon op de planning. En ik constateerde al snel dat er naast het moderne high-tech land zoals wij het vaak zien een land met vele tradities en historie verborgen ligt. Ik heb juist deze historie als uitgangspunt genomen.

Denk aan Origami, de Japanse vouwkunst of Shibori, waar handmatig met indigo patronen op stof worden geschilderd. Maar ook aan ambachten zoals pottenbakken en houtbewerking. En als laatste Kintsugi de kunst van het herstellen. Waarbij gebroken borden met prachtige goudlijm worden hersteld waardoor het gehavende exemplaar nog mooier is dan het origineel of waar kleding wordt hersteld met de prachtigste steken, waardoor er keer op keer een nieuw patroon ontstaat. Al deze elementen hebben mij geïnspireerd.

Dit heb ik vertaald naar een eigentijds interieur met indigo blauw en neutrale tinten als basis. In het het hele interieur vind je knipogen naar Japan. Maar veelal niet letterlijk, maar juist subtiel. Door vorm en materiaal gebruik.

P.S. Helaas is het restaurant uiteindelijk nooit gerealiseerd. Niet vanwege mijn ontwerp, maar omdat de investeerder zich terugtrok.