Het huis van Hans en Rona is de plek waar hun kinderen zijn opgegroeid en waar ze sindsdien nog altijd met veel plezier wonen. Een jaar of vijftien geleden hebben ze het nodige aangepast, maar inmiddels is de vloer aan vervanging toe en voelt het interieur wat gedateerd aan. Ze willen graag meer kleur en een advies om hun lange smalle kamer gezellig en praktisch in te richten.

Opdrachtgever
Particulier
Disicpline
Interieurontwerp
Uitwerking
Compleet Interieurplan
Datum
November 2017

01. De opdracht

De beneden verdieping is aan het begin van dit millennium opnieuw ingericht in de toen heersende stijl. Veel grijs en staal. Deze stijl past niet meer bij de huidige tijd en de wens van de bewoners. Nu de vloer toch vervangen moet worden willen ze dan ook graag de beneden verdieping opnieuw inrichten. 

De wens is om meer kleur toe te voegen, zodat het geheel wat warmer en huiselijker wordt. Daarnaast vinden ze het bepalen van de juiste indeling lastig omdat hun woonkamer lang en vrij smal is. Ze vragen mijn hulp met een kleur advies en een nieuwe inrichting met deels hun bestaande meubilair, dat desgewenst opnieuw gestoffeerd kan worden.

Met dank aan het aanvullen en meedenken zijn we weer een stapje dichter bij ons doel.

- Rona

02. De oplossing

Hans en Rona lieten tijdens het gesprek meerdere keren blijken dat ze graag meer kleur in het interieur willen, maar dat ze dit ook spannend vinden omdat ze bang zijn dat het te aanwezig wordt. Het is daarom belangrijk dat het kleurenpalet perfect op elkaar is afgestemd zodat de ruimte in harmonie is met elkaar. Hiervoor heb ik met laten inspireren door de groene en gele tinten van onze Hollandse Meesters. Een warm en rijk kleurenpalet.

Omdat de beneden verdieping vrij lang en smal is heb een duidelijke scheiding – door middel van een halfhoge kast – gemaakt tussen het zit- en eetgedeelte. Dit breekt de lengte van de kamer en maakt dat de zithoek echt een knusse hoek wordt. Ook heb ik bewust gekozen voor een ovalen tafel, door de ronde vorm wordt de lengte van de ruimte niet extra benadrukt.