Soms kan interieuradvies ook heel eenvoudig zijn. Jochem en Maaike heb ik geholpen met een advies aan huis. In anderhalf uur tijd liepen we door het huis en heb ik tips en trucs gegeven voor de inrichting van hun nieuwe huis. De woonkamer heb ik uitgewerkt met een schets van een plattegrond om hen te laten zien wat het effect is van de juiste indeling. 

Opdrachtgever
Particulier
Disicpline
Interieuradvies
Uitwerking
Vlekkenplan
Datum
December 2017

01. De opdracht

Jochem en Maaike verhuizen naar hun nieuwe woning. Een plek waar ze voorlopig willen blijven wonen en waar ze langzaamaan steeds meer hun eigen stempel op willen drukken. Voor nu verhuizen zijn met de meubels die ze al hebben verzameld. 

Deels stukken die blijvend zijn, deels stukken die in de komende periode worden vervangen of aangevuld. Hoewel ze wel een goed idee hebben van hun stijl. Hebben ze een uitdaging bij het inrichten van de ruimte. Welke meubels kunnen het beste op welke plek.

Een goede indeling van de woonruimte is erg belangrijk, dit zorgt voor prettige leefruimtes afgestemd op de behoeften.

- woanderlust

02. De oplossing

Ik heb Jochem en Maaike geholpen met een uurtje sparren en het uitwerken van een vlekkenplan. Zij hadden zelf al een goed beeld bij de kleuren en de sfeer die ze willen, het was dus vooral hen op weg helpen om deze ideeën concreet te maken.

Tijdens het interieuradvies op locatie ben ik met hen door hun woning gelopen en heb hen allerhande tips van de hand gedaan. Zij twijfelden bijvoorbeeld over de plek van de zithoek. Ik heb hen geadviseerd deze echt in de hoek te plaatsen, juist omdat de bank een plek is waar je lekker wilt kunnen wegkruipen. het is dan prettig als dit een knusse plek in deze niet in de loop ligt.

Aansluitend op dit advies heb ik een snelle schets gemaakt van de plattegrond, met daarin de indeling op basis van hun eigen meubels, aangevuld met wat passende decoratie.