Eingang Süd

Bezoek aan IMM Cologne

Vandaag bracht ik – voor de eerste keer- een bezoek aan de IMM Cologne. Een van belangrijke interieurbeurzen in Europa. Deze stond samen met Maison et Object nog op mijn whislist. Hoewel de Design Week in Milaan echt het summum schijnt te zijn (ik ben in ieder geval grote fan!), vond ik Keulen zeker ook de moeite waard. Milaan speelt zich voornamelijk af in de stad, ver weg van de  beursvloer. In Keulen ligt dat net even anders, daar draait het volledig om de beurs zelf.

Hoewel minder groots en spectaculair is het toch fijn om op de IMM Cologne rond te lopen en alvast de sfeer te proeven van de interieurs en trends 2019 en verder. Een van de zaken die mij het meeste opvalt is dat er weer geëxperimenteerd mag worden met kleur. En dat vind ik fijn. Sowieso zie je meer speelse elementen terug in het interieur. Een goed teken, want jezelf – of je interieur – te serieus nemen is nooit een goed idee. 

Speels en kleurrijk

Maar begrijp mij niet verkeerd. Ik ben dol op poederpastels en vergrijsde groenen. Die mogen van mij rustig nog een tijdje blijven (en dat zal vast ook nog wel nu Living Coral, de kleur van het jaar is). Maar ik vind het heerlijk dat deze behoudende paletten nu ook worden afgewisseld met wat meer speelse en kleurrijke paletten, elementen en patronen. 

Zo kom ik ook die andere kleur van het jaar, Spiced Honey, en bijbehorend kleurenpalet regelmatig tegen op de beurs. Zeker het ACT-palet, waarbij deze aardse neutrale kleur wordt gecombineerd met heldere en vrolijke kleuren zie ik af en toe van de beursvloer spatten!

IMM Cologne bezoeken?

Wil jij ook een bezoekje brengen aan de IMM Cologne? Deze interieurbeurs wordt elk jaar in januari georganiseerd. En de data voor 2020 zijn nu al bekend. De beurs wordt georganiseerd van 13 tot en met 19 januari, waarbij de beurs de eerste dagen alleen voor vakpubliek is geopend en vanaf de 17e voor algemeen publiek. Meer weten: Bekijk de website.