Flexa kleur 2019: Spiced Honey

Ook dit jaar deden de kleurexperts van Flexa een voorspelling als het gaat om de kleur van het jaar. Flexa kiest Spiced Honey als de nieuwe trendkleur, een aardse – beetje Afrikaanse – tint.

Volgens de omschrijving van Flexa is het een warme amberkleurige tint, geïnspireerd door de schoonheid van honing. En kan de kleur rustgeven, gezellig of levendig zijn naargelang van het palet waarmee je het combineert.

Ik zie de overeenkomsten met honing en heb ook geen commentaar op hun verdere beschrijving. Wel vind ik het een vrij nadrukkelijke kleur die je – anders dan Flexa in hun eigen sfeerbeeld doet – het beste met mate kunt gebruiken.

Ter ondersteuning van de kleur van het jaar zijn vier interieur paletten gecreëerd die de energie en warmte van Spiced Honey kracht bij zetten.

Think

Met dit palet creëer je ruimte om te denken. Een plek waar je jezelf kunt zijn en waar de omgeving letterlijk ruimte laat voor dat wat er in je hoofd gebeurt. Het heeft een mix van rijke neutrale kleuren die worden aangevuld met vleugje zachtroze, intense bordeaux en diepblauw.

Dream

Dit palet bestaat uit een selectie pasteltinten bestaande uit poederroze en blauwachtige tinten. De gedempte kleuren geven het gevoel van rust, van een serene omgeving waar je je gedachten de vrije loop kunt laten en heerlijk kunt dagdromen.

Love

Het warmste palet van dit jaar bestaat uit een aantal rijke verzadigde kleuren die ervoor zorgen dat de ruimte warm en knus voelt. Van diep bosgroen tot intens terra cotta rood. Een plek om te delen met je dierbaren.

Act

Gewaagde felle kleuren bieden een hard contrast met het natuurlijke Spiced Honey. Het is een speels palet bestaande uit een combinatie van heldere kleuren en frisse grijzen en witten. Dit kleurenpalet maakt dat je zin krijgt om actie te ondernemen.

Meer weten? Kijk dan vooral even op flexa.nl waar zij zelf alles vertellen over hun kleur van het jaar 2019. En alvast inspiratie opdoen kan via mijn Pinterest bord!