PANTONE Kleur van het jaar 2019: Living Coral

Na Flexa heeft nu ook PANTONE haar kleur voor 2019 bekend gemaakt. En hoewel beide experts zijn op het gebied van kleur, hebben ze beiden hun eigen visie. En dus ook een andere kleur van het jaar.

PANTONE komt met de kleur ‘Living Coral’ als de kleur voor 2019. Niet geheel onverwacht, want koraaltinten zijn al een tijdje helemaal hip en ze lijken ‘here to stay’. Hoewel het de afgelopen jaren vooral de wat zachtere tonen waren die goed opgingen in het natuurlijke en vergrijsde palet. Gelukkig sluit Living Coral helemaal aan bij de trend dat kleur in je interieur weer mag. En eerlijk is eerlijk, ik vind het totaal geen straf, ik ben zelf namelijk best wel fan van deze kleur.

Het is enerzijds een heldere en behoorlijk aanwezige kleur, zeker in contrast met andere felle kleuren. Maar door zijn natuurlijke herkomst combineer je ‘m ook eenvoudig met aardetinten waardoor er een heel warm en vriendelijke palet ontstaat. Kortom een kleur waar je alle kanten mee op kunt.

Meer weten? Kijk dan vooral even op pantone.com waar zij zelf alles vertellen over hun kleur van het jaar 2019. En alvast inspiratie opdoen kan via mijn Pinterest bord!

Comment (01)

  1. Pingback: - woanderlust