2D-interieurplan/Kleur- & materiaaladvies

Het thuis van Paul & Miriam

Voor Paul en Miriam is thuis vooral een plek waar ze samen zijn. Enerzijds om te relaxen en samen tijd door te brengen, maar daarnaast ook een plek die functioneel en praktisch en waar Paul nog even snel achter zijn laptop kan kruipen als zijn werk daar om vraagt. Paul houdt van blauwtinten en stoere materialen, terwijl Miriam liever zachte en warme tinten en materialen in haar interieur heeft. In hun nieuwe thuis vertaalt zich dat naar een aards interieur met veel textuur en stoere contrasten.

Opdrachtgever
via Home Made By_
Disicpline
Interieurontwerp
Uitwerking
Interieuradvies 2D
Datum
Juli 2020

01. De opdracht

Paul en Miriam komen oorspronkelijk uit het oosten van het land en zijn onlangs verhuisd naar Voorburg. Hoewel ze genieten van alle stadse voorzieningen blijven het nuchtere Twentenaren en gaan ze graag naar buiten, het bos in of het strand op. Beide hebben ze een drukke baan en vinden ze het ook fijn om regelmatig de deur uit te gaan om met vrienden af te spreken. Voor hen is thuis vooral een plek waar ze samen zijn.

Een plek waar ze zich heerlijk kunnen terugtrekken. Om samen te genieten van een film of een goed glas wijn. Of om nog even achter de computer te kruipen en wat werk af te ronden. Naast sfeer is gemak dan ook een belangrijk punt (en de reden dat ze voor nieuwbouw hebben gekozen); Ze willen hun vrije tijd graag goed besteden en niet met klussen aan het huis.

Ik ben graag buiten de deur, maar als ik thuis ben wil ik graag kunnen ontspannen in een prettige en sfeervolle ruimte

- Miriam

02. De oplossing

Dit huis vraagt om een praktische indeling met stoere materialen en sfeervolle touch. Het gemak zit ‘m vooral in de indeling en het gebruik van duurzame en eenvoudig te reinigen materialen. Denk aan de bijkeuken die we gerealiseerd hebben naast de keuken. Hier kunnen Paul en Miriam na een lange wandeling hun vuile schoenen en natte jassen kwijt, zonder eerst door het hele huis te hoeven lopen. En mochten ze nu wel met vuile schoenen door het huis moeten, de betonlook-vloer van PVC is eenvoudig te reinigen en kan goed tegen vuil en vocht.

Om het huis stoer en sfeervol te maken, zodat het bij beide bewoners in de smaak valt. Heb ik een kleur combinatie gemaakt van aardse kleuren met een contrast van diep donkerblauw. Op deze manier heeft het interieur een zachte en warme uitstraling zonder soft te worden. Dit wordt nog eens versterkt door het gebruik van materialen met duidelijke texturen. Zoals de genoemde betonvloer, een wollen tapijt en een behang met een visgraat-patroon.