In deze woning was het toilet hoognodig aan vervanging toe. Naast dat de tegels en het sanitair gedateerd waren, was er ook schade aan de tegels, waardoor de vloer in het toilet volledig moest worden vervangen. Dit bood een kans voor een totale make-over van het toilet, waarbij rekening is gehouden met de beperkte en het ruimte en gevoel voor stijl van de eigenaars.

Opdrachtgever
Particulier
Discipline
Interieurontwerp
Uitwerking
Ontwerp & Aankoopadvies
Datum
Oktober 2018

01. De opdracht

Alle ruimtes in huis verdienen aandacht. Ook het kleinste kamertje van het huis. Ik heb het natuurlijk over het toilet. Dit is vaak niet de eerste ruimte waar we ons best voor doen. Maar als je toilet dan toch aan vervanging toe is, waarom maak je er dan geen gezellig ruimte van? De gebruikers van dit toilet vinden dat wel een goed idee.

Van een doorsnee toilet – nog met staande toiletpot en tegels met zo’n sierrandje aan de bovenkant –  werd de ruimte getransformeerd naar een eigentijdse ruimte met een stijlvolle en eigenzinnige twist. En met als belangrijkste feature een onzichtbare opbergruimte achter het toilet, zodat deze beperkte ruimte mooi en praktisch is.

Ook het toilet verdient het om mooi te zijn

- woanderlust

02. De oplossing

Het aanpakken van zo’n toilet vraagt behoorlijk wat technische vaardigheden en is een heuse verbouwing. Geen klusje om als interieurontwerper alleen op te pakken. Daarom werkte we in deze samen met een loodgietersbedrijf dat veel ervaring heeft in het verbouwen van toiletten.

Ik maakte het plan en leverde schetsen en een moodboard aan. De loodgieter keek hier vanuit zijn technische ervaring naar en samen maakten we van alleen ideeën een concreet en werkbaar plan. . Voor mij een leerzame ervaring en voor de loodgieter een kans om eens buiten de gebaande paden te denken.

Want in dit geval geen tegels aan de muur, en de standaard materialen (denk aan kranen en wasbak en dergelijke) werden allemaal vervangen door spullen die bijdragen aan het neerzetten van een cleane en bijdetijdse stijl. En een van de slimste oplossingen is misschien wel de blinde kast die zich achter de achterwand bevindt, waardoor de voorraad toiletrollen en andere zaken uit het zicht zijn opgeborgen.

Maar ook een toilet is niet af zonder een persoonlijke twist. In dit geval in de vorm van het schilderij met een een leuke, toepasselijke quote erop. Dat past uitstekend bij de bewoners die van strak, grafisch en woordgrapjes houden.