Carla is een energieke vrouw die volop in het leven staat. Ze werkt als beleidsadviseur bij de ANWB en geniet daarnaast volop van haar kleinkinderen en haar hobby als amateurfotograaf. Haar huis is haar eigen plek, waar zij zich terug kan trekken en van de rust kan genieten. Maar ook de plek waar zij haar kinderen en kleinkinderen met open armen ontvangt.

Opdrachtgever
Particulier
Disicpline
Interieurontwerp
Uitwerking
Interieuradvies 2D
Datum
Oktober 2020

01. De opdracht

Carla woont inmiddels al een tijdje haar appartement op de begane grond en wil graag gaan verbouwen. Hierdoor komt de keuken centraal in de woning en creëert zij een extra kamer op de plek waar zich nu de keuken bevindt. Op deze manier zou haar nu al prettige woning haar droomhuis kunnen worden

Carla heeft mijn hulp gevraagd om mee te denken over de indeling van de woning. De plek van de keuken, de indeling van de woonkamer en de inrichting van haar werk-, slaap- en logeerkamer. Naast de indeling mocht ik me uiteraard ook bezighouden met het kleuren- en materialenplan.

02. De oplossing

Carla houdt van kleur, maar vindt het al snel te aanwezig. Haar favoriete kleuren zijn paars en groen. Ik heb haar beide favorieten in de inrichting terug laten komen. Het paars staat centraal in de slaapkamer van Carla, in de overige ruimtes staat groen centraal. Door te kiezen van vergrijsde tinten in meerdere nuances is elke ruimte kleurrijk en toch heel rustig. Door dit aangevuld met natuurlijke materialen krijgt haar appartement een rustige en eerlijke uitstraling die goed aansluit op haar persoonlijkheid en woonwensen.