Yvonne en Boudewijn woonde de afgelopen jaren in een royaal jaren '30 huis. Nu langzaam alle kinderen het nest hebben verlaten, werd het tijd voor een woning die net een maatje kleiner is en vooral een woning die wat minder onderhoud vergt. Zij gingen daarom voor een nieuwbouwwoning in dezelfde stad. De woning heeft de looks van een modern pakhuis en heeft dan ook vele verdiepingen, met elk een eigen functie. 

Opdrachtgever
Yvonne
Disicpline
Interieuradvies
Uitwerking
Interieur regie
Datum
November 2019

01. De opdracht

Voor Yvonne en Boudewijn heb ik niet zozeer het interieurontwerp gemaakt. Ik was hier eerder de regisseur die het overall plan in de gaten hield en bijstuurde op kleur, indeling en materiaal. Zo werden de keuken en badkamer grotendeels ontworpen door de toeleverende partijen. Ik was aanwezig bij alle overleggen om te zorgen dat de gewenste stijl van de eigenaars overeind bleef. 

Dit betekende naast het bezoeken van diverse showrooms ook dat we samen meerdere keren op pad zijn geweest om inspiratie op te doen. Onder andere tijdens een van de grotere Europese interieurbeurzen in Keulen, maar ook als personal shopper bij de diverse interieurzaken.

Lotte weet als geen ander van je huis een thuis te maken, zonder dat je uiteindelijk denkt ik woon in een prachtig huis maar waar ben ikzelf gebleven. Zeer creatief, goed afgestemd op je wensen met een geheel eigen stijl namelijk de jouwe!

- Yvonne

02. De oplossing

Zoals gezegd heeft elke verdieping in het huis zijn eigen functie. Zo kom je binnen op de etage waar de grote leefkeuken (de ruimte die het meest wordt gebruikt) en het kantoor zich bevinden. Met een trap omhoog kom je in de woonkamer, die deze hele verdieping beslaat. Daarboven bevindt zich de slaapverdieping (vooral gebruikt wanneer de kinderen thuis komen logeren) met de werkkamer van Boudewijn. En in de nok is de de grote slaapkamer met een badkamer en-suite gevestigd. De plek waar de bewoners zich even helemaal terug kunnen trekken.

De uitdaging was dan ook om elke ruimte zo in te richten dat deze optimaal tot zijn recht komt én de synergie binnen de gehele woning behouden blijft. In de hele woning zul je terug zien dat er voor rijke kleuren en materialen – veel fluweel – is gekozen, maar dat het geheel licht en modern blijft.