by lotte 5 juni 2022

Lichtadvies bij woanderlust

Licht is een van de belangrijkste sfeermakers in huis. Dat is iets wat vrijwel iedereen onbewust wel weet. Want in de avond steken we een gezellig kaarsje aan of dimmen we de verlichting om meer sfeer te creëren. Maar toch is het vaak bij de inrichting van de woning een ondergeschoven kindje. En dat wil ik graag veranderen! Daarom wordt vanaf nu een lichtadvies standaard onderdeel van al onze interieurplannen

“De afgelopen weken heb ik een interessante opleiding gevolgd bij de Lichtschool. Daar heb ik mijn kennis over het toepassen verlichting in woningen verder ontwikkeld. En met deze kennis en mijn ervaring kan ik al jullie interieurplannen nog beter maken. Ik denk nu namelijk niet alleen standaard na over de kleuren, materialen en indeling, ik neem ook een gedegen lichtplan mee in mijn ontwerpen.”

Wat is een gedegen lichtplan

In een lichtplan komen er een aantal zaken aan bod. Ten eerste wordt er natuurlijk goed gekeken naar waar er in de ruimte verlichting nodig is en welke functie deze verlichting heeft. Boven het aanrecht wil je graag goed werklicht, in de hal vooral een lamp zodat je niet in het donker staat en in de woonkamer moet de verlichting zorgen voor sfeer.

Vanuit dit overzicht maken wij dan een plan met daarin zowel basisverlichting (of technische verlichting) en sfeerverlichting. Waarbij we er rekening mee houden dat zowel het type licht (direct, indirect of diffuus) en het armatuur goed passen in het interieur. En last but not least maken we gebruik van layered lighting; dat wil zeggen dat we ook goed kijken naar de hoogtepositie van het licht. Zodat we licht vanaf het plafond hebben, op ooghoogte, maar ook laag bij de grond. Vooral dit laatste wordt nogal eens over het hoofd gezien en kan enorm bijdragen aan het verhogen van sfeer in de ruimte.

ACTIE! ACTIE! ACTIE!

Omdat ik enorm veel zin heb in het toepassen van mijn nieuw opgedane kennis heb ik een mooie actie! Als je nu gaat voor een totaalplan – bestaande uit een kleur- en materiaaladvies, een plattegrond met indeling, een shoppinglist / aankoopadvies én een lichtplan – betaal je in de maand juli geen 795,00 maar slecht 700 euro per ruimte. Bekijk de volledige actie hier >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.