Geen Lila, maar Very Peri

Voor de meeste creatievelingen, zowel in de interieurbranche als ook de grafische branche, is Pantone een bekende naam. Zij zijn dé standaard in kleuren. Want ja we kunnen wel roepen dat is koningsblauw, maar hoe blauw is dat dan precies? Om te zorgen dat we het allemaal over exact dezelfde kleur hebben heeft Pantone een kleurensysteem, waarbij elke kleur een uniek nummer heeft. Als jij nu dus zegt ik wil PANTONE 17-3938 op mijn muur, dan weet iedereen dat jij de nieuwste trendkleur Very Peri bedoelt.

Want ook het Amerikaanse kleureninstituut Pantone komt al jaren met een kleur van het jaar. En aangezien het hier niet per se over verfkleuren gaat, zijn deze kleuren vaak iets uitgesprokener. Want die Very Peri is een toffe kleur (vind ik in ieder geval), voor op de muur is hij wellicht wel een beetje veel.

Very Peri heeft al het vertrouwde van blauw, maar dan aangevuld met een violet rode ondertoon voor de nodige vrolijkheid. Deze kleurencombi levert een gedurfde en dynamische tint op die een mooi vervolg levert op het vele lila dat we de afgelopen periode al in de winkels zagen liggen.

As we move into a world of unprecedented change, the selection of PANTONE 17-3938 Very Peri brings a novel perspective and vision of the trusted and beloved blue color family, encompassing the qualities of the blues, yet at the same time with its violet red undertone, PANTONE 17-3938 Very Peri displays a spritely, joyous attitude and dynamic presence that encourages courageous creativity and imaginative expressions.

Leatrice Eiseman, Executive Director of the Pantone Color Institute

Ook deze kleur speelt natuurlijk in op de maatschappelijke trends. Volgens Pantone gaat deze kleur ons helpen om een ‘veranderd landschap aan mogelijkheden te omarmen en de op te openen voor een nieuwe visie terwijl we ons leven herschrijven. Dat klinkt allemaal nogal groots, maar als je het naar wat minder prestigieuze taal vertaald, zeggen ze dus eigenlijk dat de wereld veranderd en deze kleur ons helpt om op een positieve wijze met deze veranderingen om te gaan. Volgens mij kunnen we – en de wereld – dat wel gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.