by lotte 23 september 2019

Durf jij kleur aan?

Hoewel Flexa afgelopen week al de kleur voor het komende jaar bekend heeft gemaakt en ook Pantone vast spoedig volgt. Leg ik de trends nog heel even naast me neer. En presenteer ik hier enkele kleurpaletten die helemaal van deze tijd zijn, maar vooral die ik heel erg mooi vind. Omdat vele mensen toch nog vaak kiezen voor veel wit en of een bescheiden kleurtje op de muur, houd ik juist erg van kleur. En laat ik dus graag zien dat je met kleur een statement kunt maken, maar dat veel kleur zeker niet altijd druk en/of overheersend hoeft te zijn.

Warm contrast

De combinatie van rood en roze is mijn grote favoriet. Ik vind beide kleuren afzonderlijk al geweldig, maar samen is het een gedurfd, opvallend en warm kleurenpalet. Nu is het in je interieur misschien wat al te heftig om je te wagen aan de Oilily-variant van hardroze en knalrood, maar een combinatie van poeder-roze met her en der een rood-accent levert een prachtig interieur op, waar je in alle rust van kunt genieten.

Futuristische pastellen

Futuristische kleuren en materialen zijn helemaal van nu. Dit pallet biedt ook voor je interieur voldoende uitdaging en mogelijkheden. De kleuren zijn van zichzelf zacht en schreeuwen dus niet door je huis. Maar als je een beetje lef hebt, biedt dit palet – met kleuren die lopen van paars tot groen – je de mogelijkheid om een beetje gekke en gewaagde combi’s te maken.

Knallend grijs

Grijs is een kleur die bestaat in veel, heel veel, variaties. En de ene grijs is de andere niet. Wanneer je slim combineert met verschillende grijze tinten levert dat een spannend palet op (en nu zeker niet saai). Nog leuker wordt het wanneer je deze grijze omgeving opfleurt met een lekker knalkleurtje. Hardblauw en warm geel doen het erg goed in de combinatie en geven je interieur een grafische uitstraling.

Shades of blue

Blauw en dan vooral de vervaalde en licht vergrijsde kleuren zijn helemaal geweldig. Je kunt deze oneindig met elkaar combineren en je kunt er alle kanten mee op. Van klassiek tot modern. Maar de voorkeur gaat naar een combinatie van deze vale blauwen met natuurlijke materialen en verder zachte taupe-achtige kleuren om het geheel wat warmte te geven.

Speels & elegant

Zoals duidelijk is houd ik van kleur. En vooral combinaties, waarbinnen de kleuren elkaar versterken en waarbij het palet zijn eigen stijl en verhaal vormt. Dit palet is er zo eentje. De kleuren zijn onafhankelijk van elkaar al geweldig, maar door ze te combineren krijgen de kleuren net een beetje extra. Het resultaat is beter dan de som der delen. Het roze is zacht en lief, blauw zorgt ervoor dat het niet te zoet wordt en met de gele accenten krijgt het zelfs een beetje een rebels tintje.