Geen inspiratie op de VTwonen & design beurs

Ik kom net terug van een bezoekje aan de woonbeurs. En hoewel ik weet dat ik eigenlijk niet helemaal de doelgroep ben – de woonbeurs richt zich echt op particulieren die gaan verhuizen en verbouwen, als ontwerper zie je de verschillende trends net een fase eerder passeren tijdens een van de vakbeurzen of design events – kwam ik eerdere jaren nog wel enigszins geïnspireerd thuis na een dagje ‘shoppen’ op de woonbeurs. Dit jaar liep ik er in een sneltreinvaart doorheen en vond ik de inspiratie ver te zoeken. Behalve de kleur van het jaar 2020 (en ook die was natuurlijk al bekend) heb ik weinig nieuws gezien.

Qua stands stonden er vooral veel grote en bekende merken of juist van die winkeltjes die allerhande snuisterijen verkopen. Leuk! Maar op zo’n beurs wil je juist geïnspireerd worden iets zien wat je nog niet in de winkel hebt zien liggen of verrast worden door een nieuwe oplossing die jezelf nog niet had bedacht. Wellicht ben ik wat verwend, maar dat is bij mij niet gebeurd.

Sterker nog, de zaal die twee jaar geleden nog volstond met mooie designmerken (die toch vaak de voorlopers zijn op het gebied van nieuwe trends) bestond nu voor de helft uit het VTwonen-dorp met winkeltjes, interieurstylisten en allerhande stalen van de Decorette (die zit in elk dorp, daar hoef je toch niet voor naar Amsterdam?). De andere helft bestond uit Eijerkamp gestyled door VT wonen, Upstairs en Mandemaker Keukens, kortom de commerciële parade die dat gezellige make-over programma op TV sponsoren. Ow ja en als klap op de vuurpijl mocht je natuurlijk op de foto met de ‘hunk’ die het programma presenteert.

Je hoort ik ben niet al te positief, maar zoals ik al zei: ik ben verwend. Dus het is niet allemaal kommer en kwel. Als je concrete verhuis, verbouw of herinrichtingsplannen hebt kun je je best een ochtendje vermaken op de beurs. Zeker op het gebied van kleur is er voldoende te zien. Het zal jou ook niet ontgaan dat poederachtige roze en rode tinten nog steeds helemaal van vandaag zijn (gelukkig, want ik vind het een heerlijke kleurencombo) en daarnaast viel het me op dat we weer voor ‘echt’ gaan. Echte robuuste materialen. Dus geen laminaat maar echt hout en geen print van tegels met echte tegels met een print. Ook een ontwikkeling die ik van harte toejuich!

Aarde aan poederroze

Echte materialen