Brave Ground is de Flexa kleur voor 2021

Elk jaar komen de kleurexperts van binnen en buiten Flexa bij elkaar om te kijken welke trends er spelen en hoe dit zich vertaalt naar kleur. Zo bepalen zij wat de trendkleur is voor het opvolgende jaar. Er wordt niet alleen één trendkleur bepaald, tevens komen er vier kleurpaletten die perfect combineren met deze trendkleur en vier verschillende sferen neer kunnen zetten van rustig en ingetogen naar kleurrijk en expressief.

Dat corona en alle onzekerheid en veranderingen die dit met zich meebrengt grote invloed heeft op hoe wij naar de toekomst kijken en welke trends er te verwachten zijn is natuurlijk niet meer dan logisch. Je ziet dan ook overal terugkomen we een shift aan het maken zijn. We beseffen ons meer dan ooit dat het anders moet, dus er is een hernieuwde (voor zover die weg was) focus op klimaat, gezondheid en natuur. En daarnaast beseffen we ons meer dan ooit, juist nu we een tijd minder contact mochten hebben, hoe belangrijk menselijk contact voor ons is. We zien duidelijk dat er zaken moeten veranderen en het is aan ons om nu de stap te zetten. Brave Ground, de Flexa Kleur van het Jaar 2021, is geïnspireerd op dit gevoel.

“Onze trendvoorspelling van dit jaar is dat we allemaal opnieuw bekijken wat er echt toe doet in ons leven. We maken de balans op en vinden een nieuwe, positieve weg vooruit door vertrouwen te hebben in onszelf, samen te werken, voort te bouwen op het verleden en plannen te maken voor de toekomst. Het vergt moed om verandering te omarmen en onze huizen bieden hierbij een solide, ondersteunende basis voor creativiteit.”

Flexa Colour Futures 2021

Brave Ground is een natuurlijke warme en neutrale kleur die draait om de eenvoud in het leven. De kleur biedt een stevige basis, is perfect in balans met andere kleuren en geeft expressievere kleuren de kans om te stralen. In combinatie met de vier kleurenpaletten komt hij volledig tot zijn recht.

Timeless

Binnen dit kleurenpalet is Brave Ground een echte teamspeler. De kleur is perfect in balans met de andere tinten in het palet. De kleuren zijn tijdloos (zoals de naam van het palet al doet vermoeden) en neutraal. Deze kleuren dagen je uit om te bouwen op het verleden voor een stralende toekomst.

Expressive

Dit palet bestaat uit roze en rode tinten, kleuren die stralen naast het neutralere Brave Ground. De tinten in het palet staan voor liefde en vertrouwen; kleuren die je kracht geven om jezelf te zijn. Juist de combinatie van de krachtige kleuren met de neutrale kleuren maakt dat het palet krachtig en in balans is.

Trust

Trust bestaat uit een palet van aarde tinten. Kleuren die vertrouwen geven. Die je doe geven om samen te werken en verbindingen te maken. Dat zie je ook terug in het kleurenpalet. De kleuren werken samen en leveren een prachtig, aards en toch verrassend ton-sur-ton effect.

Earth

Dit is een palet van blauwen, grijzen en groepen geïnspireerd op kleuren van grond, klei en steen. Deze kleuren bieden een springplank om een heerlijke nieuwe wereld te creëren. Brave Ground laat de kleuren stralen en geeft het palet een natuurlijke kracht. Dit zorgt ervoor dat het een rustgevend palet is dat prima in een modern interieur kan worden toegepast.