by lotte 28 mei 2020

COVID-kunst

COVID-19, corona, crisis… het zijn van die woorden die ik eigenlijk niet meer kan horen. Ja het is een bijzondere tijd, we moeten veel laten en het heeft een enorme impact. Maar heej, het leven gaat ook ‘gewoon’ door.

Echter brengt corona gelukkig ook een aantal mooie dingen met zeg mee. Stiekem bevalt die lege sociale agenda en daarmee weekendse momenten waarin echt even helemaal niet hoeft, best wel goed. Biedt het vele thuis zijn ook dusdanig structuur dat zelfs ik met home-workouts ben begonnen en ze zelfs al enkele weken volhoudt. En komen er verrassend lekkere gerechten uit onze eigen keuken nu het uit eten gaan er eventjes niet inzit. Kortom genoeg quality-time.

Wat ook fijn is dat er overal ter wereld kunstzinnige reacties ontstaan op het virus. Van extreem flauwe filmpjes en grappige memes (wie heeft ze niet gezien). Maar ook op iets serieuzer vlak is er genoeg te beleven. Zo is street-art zoals gewoonlijk een mooie uitlaatklep. Een een rondje struinen op het web, leert dat er echt pareltjes tussenzitten… Kijk en geniet mee 🙂