Bright Skies; Flexa Kleur van het Jaar 2022

Ook dit jaar bracht het moederbedrijf van Flexa weer haar bekende Color Futures uit. Elk jaar nodigen zij een groep internationale en onafhankelijke experts uit om samen tot een voorspelling te komen van de volgende Kleur van het Jaar. Dit jaar is ‘Bright Skies’ de Flexa Kleur van Jaar.

Bright Skies

Net als bij veel andere trendvoorspellingen heeft ons leven van de afgelopen 18 maanden veel invloed gehad. Mede dankzij COVID-19 zijn we anders naar de wereld om ons heen gaan kijken. De rol van ons huis is veranderd, van plek om te wonen naar een multifunctionele plek waar we wonen, werken en sporten. We zijn de natuur meer gaan waarderen, dit was onze grootste bron van ontspanning buiten de deur in de maanden dat we verder weinig mochten. En creativiteit en kunst bracht ons comfort en inspiratie tijdens de lockdown, menigeen is gestart met puzzelen, handwerken of een andere hobby om invulling te geven aan de vele tijd binnenshuis. Maar wellicht wel het belangrijkste, we zijn (althans velen van ons) gaan beseffen hoe belangrijk het is om nieuwe ideeën en meningen te omarmen voor een betere wereld. Gelijkwaardigheid is nu belangrijker dan ooit en ook het klimaat krijgt mede door COVID-19 eindelijk meer aandacht.

Al deze maatschappelijke trends hebben geleide tot het overkoepelende thema een vleug frisse lucht’ en is vertaald naar licht, luchtige en frisse kleur blauw: Bright Skies.

“Het is een levendige en optimistische kleur die goed is voor de geest, het is een tint die onze huizen levendiger en opener kan maken”

Flexa Kleur van het Jaar 2022

Ook dit jaar heeft Flexa vier gebruiksvriendelijke kleurpaletten ontwikkeld rondom hun Kleur van het Jaar 2022. Dit biedt inspiratie over hoe je de kleur kunt gebruiken en kun je woonruimtes op elke manier, van kleurrijk tot natuurlijk en romantisch.

Workshop

Zoals hierboven al gezegd, verlangen we meer dan ooit van onze woning dat deze alles voor zijn; een multifunctionele ruimte waar we kunnen wonen, werken, sporten en ontspannen. Het workshop-palet bevat vrolijke en heldere kleuren die perfect een multifunctionele rol kunnen vervullen. De kleuren zijn perfect voor kleurblokken om een specifieke zone ‘af te bakenen’ in een open ruimte of zorgt voor verbinding tussen meerdere ruimtes in je woning. Het workshop-palet is de meest uitbundige van de vier.

Greenhouse

Toen we zolang binnen zaten zijn we het buitenleven steeds meer gaan waarderen. We gingen massaal wandelen en zorgden zelfs soms voor topdrukte in de natuur. Daarnaast is verbonden zijn met de natuur gewoon goed voor ons. Uiteraard kan dit letterlijk bijvoorbeeld, door het gebruik van planten in je huis. Maar daarnaast kun je ook verwijzen naar de natuur (en er is onderzocht en bewezen dat zelfs dat een positief effect op ons heeft) door bijvoorbeeld dit palet van groen en blauwtinten te gebruiken. Je versterkt dit gevoel uiteraard als je ook gebruik maakt van natuurlijke materialen zoals hout en riet.

Studio

Het studio-palet speelt in op de behoefte aan kunst en creativiteit. Dit kan stimulerend, rustgevend en vreugdevol werken. De studio-kleuren zorgen voor een ruimte waar je kunt opladen, inspiratie op kunt doen en even kunt ontsnappen aan de alledaagse beslommeringen. Het palet bestaat dan ook uit warme pasteltinten die perfect samengaan met de frissen tint van Bright Skies. Om het creatieve extra kracht te geven kun je dit palet heel goed gebruiken om kleuraccenten te creëren, door bijvoorbeeld een horizontale lijn, verticale balk of cirkel op je muur te schilderen.

Salon

Dit palet is het meest neutrale palet. Deze zachte witte en warme neutralen tinten bieden samen met Bright Skies een frisse achtergrond voor elke ruimte. En ik gebruik bewust het woord achtergrond, want dit kleurenpalet vraag niet om aandacht zoals de andere paletten doen. Nee, met dit kleurenpalet creëer je letterlijk ruimte voor je gedachten.

PHOTO CREDIT: alle beelden in dit bericht zijn afkomstig van Flexa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.