by lotte 18 augustus 2021

Bezoek de Home Stories in Gent

Deze vakantie werd er eentje dichtbij huis. We hebben een kleine roadtrip gemaakt door België, Luxemburg en – met als laatste stop de meest bourgondische stad van Nederland – Maastricht. En tijdens deze roadtrip stond een stop met grote letters in de planning. Ik moest en zou naar Gent, want ik het Design Museum hebben ze momenteel de expositie Home Stories, 100 jaar wonen samengevat in 20 interieurs.

Dergelijke exposities weten mij altijd te trekken. Ik merk dat ik daardoor soms ook wat verwend raak. Veel heb ik al gezien en de verwachtingen worden dan stiekem ook steeds hoger. En van de expositie in Gent werd ik erg blij!

Niet zozeer omdat ik er hele vernieuwende informatie heb gevonden. De interieurstijlen van de afgelopen 100 jaar zijn mij bekend en ook de meeste noemenswaardige meubels heb ik wel eens in het echt bewonderd. Nee het was vooral de insteek die mij erg enthousiast maakt.

Indirecte verlichting

Want hoe vaak word je meegenomen in het huis van de ontwerper zelf? Tijdens deze tentoonstelling werden de 20 belangrijkste woonstijlen van de afgelopen honderd jaar tentoongesteld aan de hand van bestaande woningen ontworpen door vooraanstaand ontwerpers. Soms voor een creatieve opdrachtgever (zoals het appartement in Monte Carlo voor Karl Lagerfeld in Memphis-stijl) maar vaker een woning voor de belangrijke ontwerper in deze stroming zelf. Zo kun je meekijken in de woning van bijvoorbeeld Mies van der Rohe en Verner Panton.

Zelf bezoeken?

Mocht je in de buurt zijn van Gent of zin hebben er even voor in de auto te zitten (Gent is sowieso een ontzettend leuke stad) dan kun je nog tot 12 september de expositie bezoeken in het Design Museum in Gent. Verdere info vind je op hun website: designmuseumgent.be