Olive Sprig, Histor trendkleur 2021

De zomer is voorbij – of nou ja hopelijk blijft het zonnetje nog even, maar de vakantie is helaas echt over – en dat betekent dat de eerste ‘voorspellingen’ voor 2022 worden gedaan. De verschillende verfmerken lanceren hun ‘kleur van het jaar’ en de nieuwe trendboeken worden uitgebracht. Dit jaar is Histor de eerste die ik heb gespot. Zij hebben de Histor kleur van het jaar 2022 bekend gemaakt. En de kleur is: Olive Sprig!

Zoals de naam doet vermoeden is de kleur geïnspireerd op het Olijfgroen. Echter is Olive Sprig een stukje zachter en iets meer vergrijsd dan we de olijf-tinten normaal zien.

“Olive Sprig is een flexibele grijsgroen die staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid.”

Histor Kleur van het Jaar 2022

De keuze van de trendkleur wordt altijd bepaald aan de hand van diverse maatschappelijke trends en het effect dat dit heeft op de maatschappij. Je kunt je dus voorstellen dat bij de meeste trendvoorspellingen de afgelopen periode van COVID, waarbij we veel tijd alleen en thuis moesten doorbrengen, van grote invloed is. Dat geldt zeker ook voor de keuze van deze kleur.

Natuur in huis

We zijn door de pandemie ons eigen huis meer gaan waarderen. We gingen op zoek naar manieren om van onze woning echt ons thuis te maken. En voor veel mensen betekende dit ook het naar binnen halen van de natuur. Letterlijk in de vorm van huisdieren, bloemen en planten. Maar ook wat meer abstract in de keuze voor kleur- en materiaal. Deze zachtgroene kleur past perfect in deze ontwikkeling. Hij past perfect bij natuurlijke materialen, maar doet het ook erg fijn met een twist.

Positiviteit

We willen alle ellende van het afgelopen jaar het liefst zo snel mogelijk vergeten en zijn op zoek naar een frisse start. De grijsgroene kleur is een positieve kleur en staat voor groei en veerkracht. Het is een kleur die de ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid.

Drie Inspiratiepaletten

Van rustig tot gedurfd en vrolijk tot intens. Door de trendkleur te combineren met de drie bijbehorende inspiratiepaletten kun jij de kleur toepassen zoals het bij jouw interieur past. Introspective is het rustgevende palet van de drie, Inspired is vrolijk en optimistich en Invaluable is het rijkere en gedurfde palet.

Introspective

Inspired

Valuable

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.