NCS Kleurentrends 2023

NCS Colour houdt zich bezig met het standaardiseren van kleur. Op deze manier kunnen mensen die veel met kleur werken, zoals interieurontwerpers en schilders, op een duidelijk manier met elkaar communiceren, zodat jij als klant zeker weet dat de kleur die jij straks op de muur krijgt daadwerkelijk de kleur is die je hebt besproken. Kortom NCS is de hele dag met kleur bezig. Het is dan ook niet gek dat zij jaarlijks een trendreport uitbrengen over wat de kleurentrends zullen gaan zijn in het komende jaar. Eerder dit jaar volgende ik een webinar, waarin ik werd meegenomen in deze trends. Hieronder een korte samenvatting. En kijk je liever dan je leest. Op Youtube staat een flimpje waarin de trend helemaal wordt uitgelegd.

2023 – a year of Re-Nual

2023 wordt gezien als het jaar van de restart; het begin van het nieuwe normaal. We hebben natuurlijk wat bizarre jaren achter de rug en eerlijk is eerlijk, we zijn er nog niet. Op dit moment houdt de ene crisis na de andere ons in de ban. Het is dus ook wel tijd voor een herstart naar een wereld waarin we weer bouwen en onze wereld opnieuw kan floreren. Maar dat kan alleen als we met z’n allen hier ook de verantwoordelijkheid voor nemen en niet langer in het verleden blijven hangen. Kortom 2023 belooft vernieuwing!

Cocooning

“Here is our place to nourish our hopes and nurture ourselves, before we emerge”

Dit gaat over de een veilige omgeving waar we ons kunnen opladen en klaar kunnen maken voor het nieuwe normaal. Warme en zachte tonen zorgen voor een knusse sfeer; een sfeer die prettig voelt om te cocoonen. Zeker als je deze kleuren combineert met hout en andere natuurlijke materialen

Passages

We blijven niet langer hangen in onze overtuigingen en tradities, maar durven een nieuwe weg te zoeken. De weg die leidt naar het nieuwe normaal. Dit vergt veel moed én de durf en creativiteit om te experimenteren. Het kleurenpalet bestaat deels uit aardetinten en wordt aangevuld met intense rode, blauwe en oranje tonen, waardoor het een palet van contrasten is.

“Like our ancestors, we set out into the unknown, to brave the elements”

Re-Genesis

“The new normal is a re-genesis from our most rooted and traditional values to a new, sincere, and profoundly personal normal”

Dit is eigenlijk het startpunt van het nieuwe normaal. Waarbij we op zoek zijn naar wat dat dan precies is en vooral ook wat onze rol daarin kan zijn. Dit gevoel van ontwaken in een nieuwe werkelijkheid wordt gesymboliseerd door een radicale mix van heldere en donkere kleuren en spelen met ongebruikelijke en spannende combinaties.

Kidultz

Het neerzetten van het nieuwe normaal is een enorme uitdaging. We mogen de wereld (zowel digitaal als fysiek) om ons heen opnieuw scheppen. Dat kunnen we het beste vanuit een positieve insteek doen en met een speelse blik. Het kleurenpalet is dan ook een bonte verzameling van chromatische tinten zoals ultramarijn en lichtblauw tot oranje en fuchsia die wordt gecombineerd met pastelvariaties. In deze kleurentrend zie je duidelijk dat ‘echt’ en virtueel’ steeds verder met elkaar verweven raakt.

“We will create a new normal, a huge mission. But let us do this playful and with joy!”

Voor iedereen die liever kijkt dan leest , hieronder vind je de trendtalk zoals NCS Colour deze heeft uitgezonden op Youtube. Leuk en inspirerend om te volgen. Het duurt wel eventjes, dus zet de stoel en popcorn maar klaar 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.